Sarahah, er appen du umiddelbart bør slette på ungenes mobil!

OMG, da har det fader meg skjedd igjen!

Jeg har blitt utspilt. Uten å ane noen ting, har minsten på 11 år fått snusen i noen hun så absolutt burde holdt seg langt unna…på mobilen så klart. Jeg har nylig mottatt mail fra skolen, der de anbefaler oss foreldre på det sterkeste å slette to appér, Sarahaha og Jodel. Det tok meg to tastetrykk på min aller beste venn Google, å finne ut at det allerede florerer av anmeldelser som inneholder grov mobbing og netthets mot barn i alle aldre. Husk, min datter Mille er bare 11 år, og ondskapen har allerede nådd hennes klasse, noen har vært utsatt for angrep, og dette gjør meg altså så eltrande forbanna.

Appén ble i utgangspunktet utviklet til bedrifter hvor de ansatte anonymt kunne gi sjefen sin tilbakemeldinger. I stedet ble den i løpet av få dager lastet ned av hele ti millioner mennesker og i løpet av kort tid misbrukt av mange til å hetse andre. Den kan blant annet brukes via Snapchat, Instagram, og selvsagt Facebook, og det er derfor umulig for oss foreldre å følge med. Jeg trodde jeg var ganske oppegående og kunne det her, men igjen har jeg altså blitt tatt på senga og jeg synes det er så skremmende.

Mille og jeg hadde en lang prat om dette i morges, og dette hadde tydeligvis vært emner som allerede er tatt opp på skolen og i vennegjengen. Hun hadde selv hatt appén, og var ganske så overbevisende om at hun aldri hadde brukt den til noe ondsinnet. Jeg må selvsagt stole på henne, men det som skremte meg mest var at hun egentlig ikke forstod poenget med dette. Hun dilter etter de andre, følger flokken, og gjør det hun tror er kult og i tillegg kanskje øyner litt popularitet. Med disse appéne kan man altså anonymt sende meldinger til folk som ofte er registrert med fullt navn og bilde. Det er visst også mulig å anonymt kommentere på disse meldingene, og det kan gis pluss- og minuspoeng. 

Nok en gang et medium som gir folk “falske” indikasjoner på om de er bra nok eller ikke. En plattform som enkelt byr opp til nettmobbing, rein skjær misbruk. Hvor unge er egentlig barn i dag når de får mobil? Jeg veit de er helt nede i 6 års alderen, og de tar jo pinamegdø og lærer seg dette mye raskere enn oss “oldinger”. Har vi foreldre kontroll? Neppe, så vi er nødt å hjelpe og advare hverandre.

Jeg har nok til tider alltid gjort meg en smule upopulær blant vennegjengen til de tre barna mine, rett og slett fordi jeg stikker nesa mi borti det meste. Når det er sagt, har jeg aldri hatt noe behov for å være bestis hverken med ungene mine eller vennene deres. Det er mye god omsorg i et “nei” (som min kjære venninne Vibecke alltid sier), og jeg ser nå som de to eldste har blitt voksne og flyttet ut, at vi har fått gode varme relasjoner til hverandre, selv om de til tider synes jeg har vært altfor streng…

 


 

Dette er et alvorlig rop om hjelp fra en forelder til en annen. Vær så snill og sjekk mobilen til ungen din…i dag.

Klemmer sendes i fleng fra hu noe bekymra Nina-mor ❤

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg