En stor drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse…

  •   

Hei igjen, dere!

Her i huset råder fortsatt basiluskene, men vi kunne uansett ikke droppe å møte opp til avtalt timen på Ortopeditenikk i dag. Her er vi ofte for å få tilpasset nye fotsenger (såler), og det er også her Mille velger alle skoene sine. Vi har til nå alltid funnet sko som tiltaler snuppeline, men ser at utfordringene blir større nå som hun er oppe i str. 46. I tillegg er det få som sitter godt på foten hennes.

Til nå har Mille godtatt alt som har kommet hennes vei. Hun finnes ikke kresen, hun er heller glad for å finne noe som passer. De siste årene har vi derimot gått for de samme skoene i de samme fargene hver gang. For når hun først fant noe hun likte, orket hun rett og slett ikke å teste ut nye i tilfelle de failet. Jo større størrelse hun har trengt, jo mer har selvsagt utvalget vært, derfor trengte vi utvidet hjelp nå. Flere dyktige folk måtte på banen, og NOF ble hanket inn.

NOF, Norsk Ortopedisk Fottøy, samarbeider med Ortopediteknikk, og i dag kom det ei koselig dame helt fra Østlandet kun for å sjekke om de kunne være til hjelp for vår kjære Mille. Det kunne de så absolutt, for de tilbyr skreddersydde sko med den ortopeditekniske løsningen (i dette tilfelle fotsengen/sålen) sydd inn i skoen. Den målsydde skoen blir det perfekte hjelpemiddelet for Mille-mor. I tillegg til å primært være en sko, blir den også en slags protese.

Skredderne er altså så flinke, det finnes ikke begrensninger. De kan omtrent lage alt hva Mille måtte ønske seg, og hva tror dere hun hadde øverst på ønskelista si? Ridestøvler! Mille har ikke hatt lange ridestøvler siden hun gikk i barnehagen og gikk på terapiridning. Da arvet hun Pelle sine. Etter det fikk hun ikke lenger støvler som passet. Hun vokste raskt allerede da, og trengte så stor størrelse at støvlene i seg seg selv gikk over kneet. Hvordan skulle hun da klare å bruke de? Det var umulig, så da måtte hun gå for korte, som også i tillegg var så romslige at hun fikk dyttet spesialsålen oppi.

Vi kjøpte nylig et par korte ridestøvler i str. 46, men det ble dessverre et skikkelig bomkjøp. De ble for tunge og ga henne gnagsår etter fem minutter. De siste månedene har hun derfor brukt noen eldgamle noen, som hun ikke får sålen oppi. Uten bruk av såle, faller hun fort i sammen. Knærne krasjer, hun halter og bruker enda mer energi enn vanlig på å holde oppe den lange kroppen. Etter en dag i stallen, er hun helt ødelagt i beina, men nå blir det altså andre boller, dere!

For aller første gang skal Mille få skikkelige ridestøvler som passer perfekt. Dama fra NOF skjønte raskt hvor stort det her var for jentungen vår, så hun skulle gjøre alt i sin makt med å få de klare før jul. Mille:”Verdens beste julepresang, mamma”…
 

Mille er fortsatt ikke tilbake på skolen. Ibuxen gir henne små pauser innimellom slaga, men siden vi var nødt å gjøre unna et par ærender i dag, sovna hun allerede klokken syv i kveld. Hun snakker kun om en ting, om stevnet hun skal være med på til helgen. Allerede klokken 07:30 lørdags morning, blir Sol fraktet med henger til stevneplassen, hvor Mille er en av de første deltagerne. Måtte hun bli frisk fort ❤

Klemzzz Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #barn #helse #hesterbest

Siste innlegg