Hei du ungjente uten ryggrad med pelskrage!

“Du ble helt vill i blikket, når du så horden av mennesker som er sterkt i mot pels nærme seg deg. Du ungjente som stod der i buss-skuret ved Breiavatnet, som plutselig ikke visste dine arme råd lenger. Jeg leste redsel og panikk da øyne våre møttes i et brøkdels av et sekund. Du ville helt klart flykte. Der og da ble du utrygg. Uten flokken din til stede, ble du liten. Den pelskragen rundt hetta di, ble plutselig veldig lite verd. Du klarte ikke lenger å holde deg rakrygget og være stolt av den, og vet du hva? Det gledet meg!”

Jeg er ganske sikker på at jenta vi møtte på vår vei i fakkeltoget på lørdag, fikk noe å tygge på da hun så oss. Det kan ikke ha vært lett der hun febrilsk rotet frem mobilen sin og henga seg til den i stedet. For innerst inne veit hun at den kragen har kostet et eller flere dyr grusomme lidelser. Lidelser hun helst ikke vil vite noe om, for det blir rett og slett for hardt å ta innover seg, for hardt å være en del av.

Jeg er fader meg så stolt av å være en del av NOAH og deres verdier. Jeg er derimot ganske så overraska over at jeg igjen var nødt til å stille i dette fakkeltoget. For tonen var god blant politikerne i fjor, og folket var i flertall, så jeg trodde faktisk denne viktige kampen var vunnet. Der tok jeg altså dessverre feil.

Vi må ruste opp til videre kamp, men det er godt å vite at vi ikke er aleine. Noe av det viktigste som har skjedd i det siste, er at ingen norske moteblader viser pels i magasinene sine lenger. Det å få de med på laget, var stort. Det handler ikke bare om at pels ikke er moderne lenger, at det fremstår som stygt og harry, det handler rett og slett om at pelsnæringen er rein tortur. Det hjelper ikke stort at næringen har fått 2 mill i støtte for å forsøke å skaffe disse stakkars dyra bedre levekår. Noen få centimeter større bur å dø i, holder ikke, for disse skapningene trenger flere kilometer med plass, og det veit både du og jeg, ikke sant? 

 

Nå som politikerne har tatt fra de frivillige organisasjonene støtten til å fortsatt kunne drive på videre, er det viktigere enn noensinne at du og jeg er med å hjelper. For 350,- i året kan du bl.a bli NOAH medlem, så jeg håper du gjør som meg og skriver medlemsskap. Klikk deg gjerne inn her

 

 

Jeg ønsker dere alle en fantastisk start på uken!

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#dyrevern #mammablogg #fakkeltogmotpels

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg