Tre dagers feiring går mot slutten…

Jøss, da var det jo mandag igjen, dere!

Denne helgen har vi lagt bak oss 12 års feiringen av Mille. Det startet med fem timers kalas med jentene i klassen på fredag, kinokos med ei i klassen på lørdag, og hele venninneflokken min med mann og barn i går. Det var med andre ord ei veldig takknemlig men stuptrøtt Mille-mor som gikk til skolen i dag. Søknaden om å få være lenger oppe om kveldene nå som hun har blitt hele 12 år, ble derfor dessverre avslått dette året også. Hun er ikke liten pike lenger, det er sikkert og visst, men skjønnhetssøvnen på 9,5 time, trenger hun nok i noen år til.

Selskapet med jentene i klassen ble en braksuksess. Bjørn Erik og jeg var først litt usikre på om det fortsatt var innafor med leker, og det var det så absolutt. “Detektiv og morder” var nok det som slo best an, men “Gjett gjenstandene” ble også godt mottatt. Det å lage til spa for dem, med “bobler”, ansiktsmasker og fruktspyd håper jeg vi kan gjenta en annen gang også. Nytt og spennende, og en koselig syssel hvor de samarbeidet med å ta på maskene, og koste seg med å skåle i sjampis.

Ellers ble det altså servert taco, gul og rød saft, gelé, cookies og kake. Det var helt unødvendig å hente frem noe annet, for av erfaring vet jeg at jentene ikke orker noe mer etter all tacospisingen. Litt popcorn til filmen ble det selvsagt plass til, men det var plenty med kaker og gelé igjen etterpå. 

Mille var i lykkerus etter feiringen. Hun synes det var supert at så mange i klassen ville komme på den store dagen hennes. Hun valgte den første “Guardians of the Galaxy” filmen med vilje, så hun kunne gi alle en ny invitasjon om at de var hjertelig velkomne tilbake for å se toeren. Det er en snedig liten frøken vi har, men kjempelurt og koselig tenkt ❤

 

Hesteting, hesteting og hesteting…

For første gang pakket hun opp alle gavene sine på kvelden…

…med Mia som midtpunkt.

“Morder og Detektiv” var kult, og ble gjentatt mange ganger. Alle stod først med ryggen til, og Bjørn Erik banket enten 1, 2 eller 3 ganger på ryggen dems. Den med to bank var morder og den med tre bank detektiven. Man forteller høyt at man er detektiv, og så kan spillet begynne. Den hemmelige morderen går rundt og tar alle de andre enten hardt eller vanlig i hånda. Blir du tatt hardt i hånda må du etter en liten stund legge deg ned og spille dø. Morderen trenger selvsagt ikke å trykke hardt hver gang, det er lov å forvirre detektiven. Detektiven for en mulighet til å gjette hvem morderen er. Klarer han det, er han vinneren og men tar han feil, vinner morderen.

Denne leken er også innafor for de som fyller 12 år. Jentene fikk memorere hvilke gjenstander som lå hvor, og etterpå fikk de et ferdig ruta opp ark, hvorpå de fikk tre-fire minutter på seg til å skrive ned hva de husket. De fem beste gikk videre. I neste omgang ble noen av tingene byttet ut og plasserte på helt nye steder.

Spa var tingen. De fikk alle sjampisglass med rosa saft i og fruktspydene Bjørn Erik så kreativt hadde lagd, gikk ned på høykant. De hjalp hverandre med ansiktsmasken og til slutt la de seg på gulvet med agurkskiver plassert på øyelokkene. 

De to siste timene var satt av til film, men først fikk de se bilder fra alle de andre bursdagene de har deltatt i. 

Jeg angrer ikke et sekund på at alle jentene i klassen ble bedt. Mille gikk på skolen i dag, uten dårlig samvittighet over at noen skulle føle seg utenfor ❤

Nå kaller stallen og hesten vår Sol. Mandager har blitt “min” dag ene og alene, og er jeg heldig så slipper jeg kanskje å regne bort.

Ønsker dere alle en god start på uken, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg