FLAKS! 42.283 bilder er reddet!

God kveld, fininger!

I dag roser jeg kjæresten min langt opp i sky. Skryter og stryker han med hårene, for i dag er han min helt. Vel, jeg må nok også få takke hans gode venn Terje, for de har virkelig “made my day”. Terje har nemlig lånt Bjørn Erik en sånn superduper dings som kan lese harddisken på min gamle totalt døde Mac. Den var tom for minne for tre år siden, jobba dugelig seint og var blitt min daglige forbannelse. Jeg fikk skreket meg til en ny, og så glemte jeg ut av at den gamle i det hele tatt eksisterte. Helt til jeg begynte å savne en del bilder og de var selvsagt på den gamle Macén, som forble død uansett hva vi gjorde.

I dag tar jeg backup hver bidige dag av alle bildene og filmene som lastet inn på Macén, men den gangen gjorde jeg dessverre ikke det. Bjørn Erik åpnet derfor den gamle Macén, skrudde ut harddisken og satte den deretter inn i denne trylle-greia. Simsalabim, så var bildene kopiert over på den nye eksterne harddisken min, og hold dere fast, det var hele 42.283 bilder! Djiiisus, dere kan tro jeg ble glad! Jeg har brukt mangfoldige timer nå på å bla meg igjennom mappene, og er altså så takknemlig for at Bjørn Erik fikk det til. Jeg tror han synes det var litt stas selv også, for nå er han i gang med en enda eldre PC. 

Nå gjenstår det en stor jobb med å få alt kopiert ut på Google Photos. Der kan jeg få lagt på gjennkjenning på alle ansiktene, og da er det så mye enklere å finne igjen det jeg er ute etter. Noen av dere kjenner sikkert igjen noen av bildene nedenunder, mange er allerede brukt på blogginnleggene mine, men det er jo kun en liten brøkdel av de bildene jeg i utgangspunktet tar på en dag.  Før redigerte jeg alle bildene mine veeeldig blørete også, noe jeg ikke gjør i dag. 

Tenk hvis minnene fra Mille sin første og kanskje eneste Preikestolen-tur hadde forsvunnet da? Godt å ha alle de 250 bildene fra turen godt lagra…

 

…og her kommer litt mer mimring.

 

Glem aldri å ta backup, hilsen ei som veit hvor stressende det er når ting først er gått tapt, Nina pina bollerina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #foto

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg