Hva er en sosialist, mamma?

God søndag, dere!

Morsdag og fastelaven, kan det bli bedre? Vel, her feires det ikke så veldig i dag, selv om jeg fikk et stort hjerte med masse sjokolade i. Det er nemlig ikke snopedag, for den brukte jeg opp i går…og faktisk litt på fredag også, kremt. Det blir derfor heller ingen fastelavensboller, men Mille har vært i stallen i dag for å feire. Det var nok litt rart for henne å være der, for vi har forvert denne helgen, og trenger derfor ikke å ta del i hestestellet. Hun hadde derimot helt sikkert godt av å være der uten å ha en hel rekke ting å gjøre, kjekt å få med seg den ekstra kosen Helle hadde ordnet og ikke minst ha noe å gjøre på en ellers så stille og rolig søndag. 

I går var vi forresten å så den helt nydelige musikalen om legendariske Billy Elliot. Snørr og tårer rant ikke bare en gang, dette ble en heidunrades følelsesmessing berg og dalbane. For et nydelig stykke, dere! Fantastisk dans og sang, og i nesten tre timer glemte vi både tid og sted. Alvorlige temaer som fordommer, klasseskiller og ikke minst individuell unikhet ble vist frem på en varm og ekte måte, og det trollbandt oss fra første stund. Historien som utspilte seg på scenen var like sterk og gripende som filmen jeg så i 2000, og jeg er så glad for at vi fikk tak i billetter før det var for seint. For som jeg har nevnt utallige ganger, dette er noe av det beste Mille og jeg gjør som en “mor/datter”-greie. Vi drømmer oss bort og slipper alt av følelser fri.

Selv om det var fullt av barn på scenen, var det en anbefalt nedre aldersgrense på ni år for å se den, og det var nok fornuftig. For i Elliot sin kamp om å få leve ut drømmen sin som ballettdanser, tar vi også del i den politiske og fortvilte situasjonen til gruvearbeiderne i byen. En tøff realitet som gjerne krever litt tankegang, særlig hvis man er 12 år som Mille. Hun satt som et tent lys hele tiden, og hvisket og tisket underveis, spørsmålene var mange. “Hva er en sosialist mamma?” Jaja, så fikk hun med seg det også. Det var neimen ikke dumt å ta med seg litt læren om et ønske om et klasseløst samfunn, og økonomisk likhet for alle.

 

Ledsagerbeviset ble selvsagt brukt i forbindelse med billettkjøpet.

Akkurat nå er Bjørn Erik og henter Mille i stallen, og de drar visstnok rett i ishallen for å se litt ishockey, mens jeg er i gang med nok et ryddeprosjekt – badet. Fyttikatta der er det mye å ta tak, hvor mange hårstrikker er det egentlig nødvendig å ha, og kan sminke gå ut på dato? Ikke veit jeg, men det er på tide å ta et skippertak i kaoset.

Fortsatt god bollesøndag, dere!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #barn #musical #teater

  1. Hadde med min 12 åring på førpremieren, og vi ville ikke det skulle ta slutt. Fantastisk forestilling. Flotte barn og ungdommer. Fantastiske Grete Lill, Tofinn Nag, danselæreren, broren.. Ja alle sammen 🙂🙂

  2. Morsomt at de tok en tur i hallen å så ishockey, vi trengte flere Vålerenga suppportere selv om det dessverre ble tap.
   Hilsen U20 Vålerenga lagleder 🙂

  3. Da er jo U20 kamper midt i blinken og like høyt tempo der som på A lags kamper.
   Neste U20 kamp hvor Vålerenga tar turen til Stavanger, er helgen 14-15 April hvis vi kommer videre i NM sluttspillet.
   Da er det bare å ta på seg VIF drakten igjen å ta turen for å heie.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg