Usminka, rått og brutalt, men med en stor porsjon humor!

Hei igjen, dere!

Bjørn Erik er i ekstase etter en helt uventa vending på dagen vår. Vi ankom San Diego uten særlig mål eller mening om hva vi skulle foreta oss, og reka gatelangs nokså trøtte og slitne etter gårsdagens mange sprell. Vi hadde vel egentlig gitt opp å finne på noe, et par timer på øyet lokka oss mer, da vi plutselig stod utenfor døra til American Comedy Co. De annonserte med besøk av legendariske Jason Mewes allerede i kveld, så da tok det ikke mange sekundene før han hunken min våkna til.

Jason er for meg han sløve duden som dukket opp i alt av morsomme ungdomsfilmer med kompisen sin Bob, som aldri sa noe. De spilte alltid nokså dumme, og var vel mer eller mindre høye på et eller annet. At han i tillegg er med i en haug av andre filmer også og ikke minst i tegneserier visste jeg overhodet ikke, men Bjørn Erik som er i overkant inni alt som skjer “over here”, har selvsagt fått med seg det meste. “Lucky for us”, så var det noen få billetter igjen til kveldens forestilling, så etter at de var i boks, hastet vi hjem og fikk oss en etterlengta hvil før det bar avgårde på show.

Både Bjørn Erik og jeg var innstilt på å gå på en stand-up kveld, men der tok vi sannelig helt feil. Det var mer en greie der vi i publikumet stilte han spørsmål. Usminka, rått og brutalt, men en touch av humor. Lite visste vi at han faktisk ble født som misbruker. Moren var hardbarka narkoman, så Jason og alle søsknene havna på skråplanet. At han i det hele tatt har klart å medvirke i hele 64 spillefilmer, er for meg helt uforklarlig.

En i publikummet var nyskjerrig på hva som fikk han til å bestemme seg for å ville bli nykter igjen, og det lange omfattende svaret var nokså hjerterått. Han nådde bunnen for drøye syv år siden nå, da han og ei venninne befant seg i et hus uten strøm og vann med en utkastelseordre hengende over seg. Han hadde i flere døgn kun oppholdt seg i stua, og hadde kun som mål for dagen å få i seg nok heroin. En natt våknet han opp av at sofaen ved siden av han hadde tatt fyr, da stearinlyset som satt fast på enden var brent ned mens han sov. Det så lenge stygt ut, men bøttene med urinen som stod i armlengdes avstand, holdt som slukking. Det å nesten brenne ihjel fikk han til å våkne, så han meldte seg for politiet som hadde en arrestordre på han. Han fikk dra på avvenning i steden for å sone den planlagte dommen sin. I dag, syv år etter, er han lykkelig gift og helt bergtatt av datteren sin på tre år. Tenk, sånn kan det altså gå.

I tillegg til engasjementet til familien sin, fyller han hverdagen sin med flere filmprosjekter og opptredener, og det var en sann glede for Bjørn Erik og meg å snuble over denne forestillingen akkurat i kveld. Det ble mye latter rundt alle de sprø fortellingene hans, men også mye alvor…
 

Nå er det snart midnatt her, så jeg tenker vi snart kryper til sengs. Bjørn Erik ønsker å dra en svipptur over til Mexico i morgen, og jeg kjenner jeg fæler litt. Det er liksom ikke helt det samme som å ta en svipptur over til Sverige og Strømstad.

Ønsker der alle en finfin dag, god natt!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#reise #amerika #sandiego #ferie #standup

2 kommentarer
  1. Hei
   Leser bloggen din med jevne mellomrom. Du er flink og skrive om hverdagen din😀 nå er du på ferie og koser deg,sikkert helt fantastisk. Jeg har ett tips for San Diego,hvis dere vil oppleve litt slowlife . Reis ut til Mission Beach. Gå turen fra fornøyelseparken langs Stillehavet oppover langs boardwalken. Er dere heldige treffer dere slowmo (sjekk han på nett-finnes masse info) hvis dere ikke vil gå helt til endes,gå tilbake og ta en taxi opp til andre enden og spis lobstertaco som du skyller ned med dos seco (nydelig øl til fritert lobster) mens dwre nytwe solnedganger og folkeliv.sønnen min bodde 1 år på Mission Beach mens han studerte, hadde en fantastisk uke der før vi fartet videre nordover 😀

  2. Lena: Tusen takk for tilbakemeldingen, og ikke minst takk for at du henger med. Nå har vi akkurat våknet opp etter en lang middagslur, og etter en hektisk dag som hardbarka turist, orker vi nok ikke å gå ut igjen i dag. Så synd, for tipset ditt hørtes virkelig koselig ut. Rekker dessverre ikke, for i morgen går turen videre til Las Vegas 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg