Spektakulær kjøretur fra San Fransisco til Santa Cruz på Highway 1…

Good morning, friends!

Dere må nok dessverre holde ut med at jeg hopper litt frem og tilbake her. At bloggen dessverre henger noen dager etter i forhold til hva vi reelt holder på med. Det tar en del tid å velge ut og redigere alle bildene som tas, og teksten krever litt og legges på i siste liten.

Jeg vil anbefale alle som reiser langs vestkysten av California, å sette ned tempoet og ta kystlinjen, Higway 1, i steden for motorveien litt lengre inn i landet. Vi veit alle hvor vakkert Norge er, men USA har virkelig noen fantastiske perler de også. Vi kjørte ganske så ene og aleine langs Highway 1 denne gangen, og jeg aner ikke hvor mange ganger vi måtte stoppe for å trekke pusten over det nydelige og ville landskapet. Det bergtok oss så til de grader.

Før vi reiste, la Bjørn Erik ut en melding til alle medlemmene på Turbojugend siden. Han skrev at hvis noen ønsket og hadde tid, hadde vi satt stor pris på å få møte noen på ruten vår. Nikki i fra Santa Cruz, var en av de som raskt svarte oss. Hun var utrolig snill og kom rett fra jobb, og spiste frokost med oss i byen sin.

Takket være Nikki, fikk vi et ærlig bilde av hvordan det stod til med den populære surfe byen. Før var det få innbyggere her, men nå som den var blitt en populær studentby, hadde folketallet doblet seg. Før var det ganske dødt der utenom sommermånedene, men nå pustet og levde byen året rundt. Vel, akkurat nå om våren, var det litt stille, men snart ville byen eksplodere av turister.

Det som derimot forundret meg, var alle surferne. Vi så mange av dem den dagen, særlig på tuppen av bukta like i nærheten av der vi var. Der ble selungene også født, og de er dessverre et lett bytte for alle haiene. HAIENE, omg, jeg holdt på å daue når jeg fikk vite at det fantes haier i det grumsete vannet. Godt det ikke var sommerstid så vi måtte ha badet, for det hadde jeg aldri i verden begitt meg ut på…

 

I løpet av et brøkdels sekund, mente jeg plutselig at jeg så en liten gruppe seler liggende og sole seg lang ute på noen klipper. Bjørn Erik synes det var merkelig at jeg hadde fått det med meg på så kort tid, men stoppet bilen og snudde for å sjekke om jeg hadde sett rett. Hmmm, tenk det dere, der lå de og boltra seg, så fornøyde atte, og det var helt surrealistisk å være de eneste som gikk turen ut på stranda for å iaktta dem…

Det var utrolig koselig å få møte Nikki. Så til de grader spennende å høre om livet hennes og ikke minst om hva som forgikk i selve Santa Cruz.

Nå pakker vi til morgendagens avreise. Nå venter det oss en hel uke i lekende Las Vegas. Bjørn Erik ønsker derimot å ta en liten omvei for å komme dit, kjøre via Joshua Tree National Park. Det blir noen timer i bil, så det skal bli godt å ta det litt med ro i dag. Dagene i Las Vegas blir nokså intense med bursdagsfeiring og show, og her skal vi også møte Turbojugend folk som skal snu byen opp ned for oss, lære oss alt.

Ønsker dere alle en superduper fin dag, og frotsatt god påske!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#reise #amerika #ferie #santacruz #highway1

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg