Blidfisene!

Heihei, fra Danmark!

Tenk, nå nærmer det seg altså slutten på eventyret for denne gang, og det ble litt av en pangavslutning. Først lugga det skikkelig, for så å åpne seg nok en opplevelse uten sidestykke, i selveste Canada, Toronto.

Jeg sovna alt for seint natt til i dag, men han snille hunken min lot meg sove ut mens han selv lista seg lydløst opp i gryninga. Et par timer seinere vekte han meg opp med leiebil ordna og selv var han super entusiastisk og megaklar for et aller siste sprell. Jeg skulle altså allikevel få oppleve Niagara Falls, og spenningen var til å ta og føle på hele bilturen utover. Først måtte vi derimot komme oss på første og beste kjøpesenter, for de fire koffertene våre er på tur på egenhånd. Toronto møtte oss med tre minusgrader og snø i lufta, så ikke pokker om vi kunne møte det været der i Las Vegas klærne våre. Forsikringsselskapet forstod selvsagt dette, så etter en drøy time med intens shopping, stilte vi opp forventningsfulle til tusen i splitter nye klær fra topp til tå.

Wow, for et syn Niagarafallene er på denne tiden av året, dere! En skulle kanskje tro det er best å ta dette innover seg når det er sol og sommer og det blomstrer og gror på alle kanter, men det var søren meg litt av et syn i det kalde vinterværet også. Jeg var målløs, helt trollbundet, og hadde vanskeligheter med å løsrive meg fra herligheten. Bulderet, som til tider hørtes ut som kanonkuler som kom susende, og fargene, som forandret seg totalt etterhvert som det var solskinn og snøvær, var rett og slett spektakulært.

Det er vanskelig å forstå hvor stort det her egentlig er, hvor lite menneske blir i forhold. Det er også helt ubeskrivelig at det over flere tusen år, har blitt som det har blitt. Gjennom de tre strykene, går det hele 5720 kubikkmeter vann i sekundet, og det blir for meg helt uvirkelig. Det er så enormt store naturkrefter ute og går her, at en blir svimmel av mindre.

Det som derimot forundrer meg, det jeg trodde var oppdikta Donald Duck historier og ikke var sant i det hele tatt, er alle hendelsene tilknyttet gærningene som på en eller annen måte har risikert livet sitt utfor det her. I over hundre år har nesten tyve personer satt utfor på en eller annen sinnsyk måte, og selv om noen har vært heldige og overlevd, har flere av dem mista livet momentant eller seinere i følge av de alvorlige skadene de har pådratt seg. I dag er det selvsagt strengt forbudt, og medfører enorme bøter hvis de forsøker seg, men helt ærlig dere, hvem er gærne nok til å finne på noe så crazy?!

Bjørn Erik og jeg holdt oss nå i alle fall på riktig side av rekkverket, men kjente så absolutt på svimmelheten når vi lente oss bittelitt fremover for å ta mesterverket i nærmere øyesyn. Fyttikatta så rått det var dere, helt magisk og så absolutt verdt den “lille” avstikkeren på veien hjem fra junaiten.

American Falls

Det ble selvsagt shoppet litt julepynt igjen…

Julecampingvogn med ekte lys!

Horseshoe Falls

Nå er vi altså bare noen få timer fra å klemme ungene igjen, og jeg kan ikke få sagt hvor deilig det skal bli. Det at det i tillegg er helg, er jo bare helt fantastisk. 

Det kommer forresten flere innlegg fra turen vår når vi har landa hjemme og henta oss inn litt. Jeg er på langt nær ferdig med å gå gjennom alle bildene, så dere må holde ut litt til…

Tusen takk til alle dere som ville være med oss på ferden, I love you all a lot 

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#reise #amerika #ferie #canada #toronto #niagarafalls

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg