Alle monner drar – er du klar?!

Heihei!

I dag starter det en enorm viktig kampanje her i distriktet vårt “Hele Rogaland rydder” og alt som kan rusle og går deltar, vel de bør i alle fall det. Vi har nemlig alle stor glede av vår vakre langstrakte kystlinje, og da synes jeg virkelig at hele folket bør stille opp. For vi har vel alle med avsky og ikke minst redsel fått med oss på nyhetene i det siste at det bugner av søppel i det store “matfatet” vårt. Skremselsbilder av dyr fanget i havet med magene fulle av plast har hyppig blitt vist, og det i seg selv er vel nok til at folk bør våkne opp.

Planen var egentlig å delta på det organiserte arrangementet rundt dette fine initiativet, men tiden ble litt knapp i dag, så da ruslet jeg liksågodt ned til den lille steinstranda vi har her. Ved første øyekast så den nokså ren og pen ut, men det var på ingen måte vanskelig å fylle en stor pose med all mulig dritt som ikke hørte hjemme der. Bittesmå plastbiter, taurester, nylontråd, kjærlighet pinner, glasskår, plastkorker og et hav av isopor var å finne på hver bidige meter ved nærmere øyesyn. 

Vi er alle glade i kystlinjen og naturen vår, og selv om du og jeg kanskje ikke er de verste forsøplerne, bidrar vi nok til svineriet vi også uten å tenke over det. Hvem har ikke opplevd at kråkene i nabolaget har forsynt seg av søppeldunkene og og i løpet av natten spredd det utover? Hvem har ikke mistet søppel ut av lomma uten å vite? Spytta ut en tyggis fra bilvinduet? Alt dette kan selvsagt tas med av vinden og etterhvert kan det dessverre havne i havet. Joda, vi har nok alle gjort vårt på en eller annen måte, så da er det vel på tide å gi litt tilbake. Vær så snill, bli med å plukk søppel. Å rydde den lille strandlinjen her tok 1,5 time, og var rett og slett bare kjekt. Har du ikke strand i nærheten, så har du helt sikkert et vann, en tursti eller hva med å bare ta grep rett utenfor døra di?

Jeg skjønner godt hvorfor dyrelivet i havet gjerne forsøker seg på en jafs av det her…

Ved nærmere øyesyn ser man faktisk at det er isopor overalt.

Jippi, det er faktisk organisert rydding her på øya vår også! 

Dagens “fangst” etter kun 1,5 time, helt full pose.

Der kom snuppeline hjem, og gikk rett opp for å gjøre seg klar til stallen. Hun skal som sagt delta på sprangstevne i helgen, og det er mye som skal forberedes.

Håper dere alle har hatt en fin dag så langt, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

1 kommentar

Siste innlegg