Nostalgi på høyt plan, historie, historie og atter historie!

Jaaa, fredag!

Mille har allerede kommet hjem fra skolen og hun brukte akkurat to minutter på å komme seg i rideklærne for så å sette avgårde til bussen aleine. Jeg tilbød meg å være med henne i stallen, men hun ville ha litt “pause” fra mora si, gjøre alt i sitt eget tempo. Jaja, da blir jeg ganske så ene og aleine de neste timene, for Bjørn Erik reiser rett fra jobben til Kongeparken hvor han skal stå dugnad for stallen i hele tretten timer. Det er venta hele 14.000 lystige russ dit denne gangen, så jeg regner med at han for nok å gjøre.

Jeg hadde forresten helt glemt å dele et av mine kjekkeste “moments” i Las Vegas, nemlig “The Neon Musem”. Dette er rett og slett gravplassen til en rekke eldgamle skilt som har lyst opp byen og gjort den synlig kvelds- og nattestid i flere ti-år. Skiltene har hver sin unike historie å fortelle, og er så absolutt et sted dere besøke hvis det har får muligheten. Det er derimot viktig å vite at man må bestille guide-tur, før man ankommer, for man får ikke lov å tusle rundt her på egenhånd. Jeg tror ikke det hadde vært noe særlig morsomt og interessant heller, for mye ser jo egentlig ut som gammelt skrap.

Museumet er rett og slett rein kunst, og skiltene er enten donert eller lånt ut til stiftelsen som driver hele sulamitten. Jeg mener å huske at det kun betales en krone i året, et symbolsk beløp for leie av eiendommen, og er en “non-profit” butikk. Pengene de får som støtte eller tjener inn, går ene og alene til å reparere og holde det hele ved like.

Det var som sagt utrolig kjekt å ha guide, og hun fortalte den ene “cowboy” historien etter den andre. Av og til holdt hun tilbake noe informasjon fordi hun selv mente det var for støtende og groteskt, men da tok det selvsagt Bjørn Erik to sekunder å google det. Det kom ikke som en overraskelse at det har vært en og annen feide mellom de forskjellige hotell- og casinoeierne. Noen dro det så langt og drepte hverandre, men guiden ville rett og slett ikke fortelle oss på hvilken måte de tok livet av hverandre på. Kanskje fordi det aldri ble bevist, eller kanskje det bare er spekulasjoner, jeg ble nå i alle fall nysgjerrig til tusen.

Dette var uansett et utrolig kult sted å besøke, og vi fikk en helt ny lærdom rundt Las Vegas og hvordan den fungerer og er bygd opp. Så absolutt verdt et besøk…

Å bruke vanlige lyspærer ble etterhvert forbudt, for det var rett og slett livsfarlig å bytte dem.

Da skal jeg begynne å vaske badet, uff sa jeg det høyt? Det er egentlig Bjørn Erik sin jobb, men tror han skal få slippe det denne gangen. Etter å ha jobbet “non stop” i to døgn, frister nok ikke det noe særlig.

Go´hælj, dere!

Klemmer sendes i fleng, Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#amerika #ferie #reise #reisetips #lasvegas

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg