Næring for læring!

Reklame | Forskerfabrikken

God mandag dere!

Det er svært sjeldent jeg takker ja til sponsorer. De innleggene er som regel krevende å skrive, og også å følge opp. For som oftes vil kunden diktere meg, velge hva jeg skal mene utad, og av erfaring kan det som sagt være ganske så slitsomt. Det kan fort kræsje med egne verdier, eller rett og slett få meg til å føle at jeg lyver til dere lesere.

Det er derimot en ting jeg gladelig deler med dere, og det er geniale Forskerfabrikken. De jobber med å utvikle hjelpemidler som får ungene våre til å ville lære mere. Hjelper de til å forstå matematikken bedre, det å knekke lesekoden og sist men ikke minst forstå en del vitenskapelige reaksjoner som skjer rundt oss i det daglige. Minstemannen vår Mille, fikk blant annet stor hjelp tidligere til å lære seg gangetabellen ved hjelp av de fargerike mattearmbåndene, les gjerne her. Hun ville selvsagt gå med alle på en gang, men etterhvert forstod hun at det ble litt enklere ved å kun lære seg en gangetabell av gangen. 

Denne gangen har snuppa og jeg eksperimentert med en såkalt el-detektor. Ville vi klare å lage nok energi med kroppene våre (holde hender), til at røret lyste og laget lyd? Åhhjada, det klarte vi, og det i seg selv synes Mille og mora også for den saks skyld, var veldig kult. Så kult at hun skal ta røret med seg på skolen og få hele klassen til å holde hender, og se om også de klarer å få samme reaksjon. Noen vil helt sikkert tro at de får støt, at dette vil gjøre vondt, men det gjør det jo selvsagt ikke. Jeg tenker jeg skal tipse henne om å ta den med seg på torsdag, for da har de Naturfag/kjemi, og læreren der kan helt sikkert få forklart alle nøye hva som egentlig skjer. Var ikke dette litt morsomt dere?

Ønsker dere alle en finfin start på uken, klem Nina

 

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg