Å få svømme med ei sjøku, tok kaka!

NEI, jeg vil IKKE svømme med sjøkuer! Nei, sa jeg!

Dere kan tro Bjørn Erik ble skuffa når jeg først nektet å være med på det her. Jeg har nemlig sett mang en dokumentarer om disse nydelige dyrene, og hørt at mennesket ikke er deres beste venn. Vel, jeg har i alle fall fått med meg at de ofte blir skadet i båtmotorer, og ikke pokker om jeg ville være med på å kanskje bidra til det der.

Han fikk derimot overtalt meg. For folka på River Ventures gjorde det motsatte av å ødelegge for disse flotte dyrene, og reglene for å være nær de var mange og de sørget så absolutt at vi overholdt dem.

Det er mellom 50-70 sjøkuer fast her i Crystal River, men kan på det verste bli oppimot 800 stykk det blir for kaldt i Mexico-gulfen. Grunnet til at jeg skriver “verste”, er at det er i overkant mye for dette stedet. Da går det nemlig fort tomt for mat til dem, så da må lokalbefolkningen hjelpe til ved å fjerne gresset på bunnen som de ikke liker, de støvsuger det opp, for deretter å erstatte det med nyplantet tang.

Dette er svært vennlige dyr, selv om de til tider kan bli enormt store og derfor ser lit voldsomme ut. Mange tror de er tykke og klumsete, men over 90 prosent av kroppen er reine muskler og de klarer å forflytte seg ganske så raskt hvis de trenger det. De ser derimot ikke så godt, maks en halv meter i klart vann, så det var derfor viktig for oss å forholde oss helt rolig til dem og ikke forstyrre dem på noe som helst måte.

Vi var enormt heldige denne dagen. Fant ei sjøku etter få minutter, som vi fulgte en halvtimes tid mens hun spiste. Det var ikke lov å snakke, ikke lov å svømme, ikke lov å stå på bunnen og heller ikke ta på henne, så sant hun ikke kom til deg. Vi måtte med andre ord ligge i “freeze” stilling hele tiden. Når hun kom opp for luft og vi var i veien for henne, var det viktig at hun selv fikk lov å dytte oss bort, vi skulle ikke begynne å stresse og kave med å komme oss vekk. 

Mille lå over henne omtrent hele tiden, så flink atte, der hun forholdt seg eksemplarisk til alle reglene. Selv måtte jeg “freeze” meg litt unna en stund, for hun kom opp 20 centimeter fra hodet mitt og pustet meg rett i fjeset og da kjente jeg panikken stige. Jeg forholdt meg derimot helt rolig, men måtte altså litt unna en stund å kjenne på akkurat den nære opplevelsen der. Et helt sjukt øyeblikk, tiden stod stille…

Har dere sett noe så nydelig?!

Bjørn Erik og Mille…

Wayne og kona Trish kan anbefales på det sterkeste. De var utrolig opptatt av at vi alle overholdt alle reglene, og de var utrolige rolige og behagelige å være rundt. 

Takk, kjære fine Bjørn Erik, at du igjen tar oss med på fine opplevelser 💕

 

#sjøku #crystalriver #amerika #opplevelse #ferie

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg