Isla Holbox, vårt nye paradis 🇲🇽

Det er denne uka her i Mexico jeg har gledet meg mest til. Til ferieparadiset Isla Holbox, som fortsatt har helt urørt terreng da det har blitt særdeles viktig for lokalbefolkningen å bevare de 150 fugleartene som bor der. Det hadde selvsagt vært en stor drøm å få studere flamingoer på nært hold, men de er ikke tilbake på øya før i april og hvalhaiene som også trives her er kun å se mellom mai og september. Det er grunn god nok, synes jeg, til kanskje en dag å dra tilbake hit.

Det finnes derimot mange andre grunner til å ville besøke dette unike fargeparadiset. Det er ikke overbefolket med turister, så man kan fint ligge nokså alene på de langgrunne kritthvite strendene. Det er ingen biler her, kun golfbiler, og derfor heller ingen asfalterte veier. I tillegg så er alt så delikat og vakkert her. Husene er malt i pastellfarger, og hvorhen man ser ligger det avslappede folk i hengekøyer, og dere vet jo hvor glad jeg er i det.

Isla Holbox er med andre ord plassen man drar til hvis man vil ha litt fred og ro. Hvor sko er helt unødvendig og man overhodet ikke trenger å leve etter klokka. Så nå dere, er mamma-Nina i sitt ess, disse dagene skal virkelig nytes til det fulle. 

For de av dere som følger oss “live”, så har dere sikkert lagt merke til at vi har funnet frem jakkene våre igjen. Vinden “El Norte” har nemlig herjet, en nokså kald vind som har fått temperaturen til å synke hele 8-10 grader. Temperaturen de to dagene den varte, sank ned til 22 grader, og selv om det i seg selv er nokså deilig hjemme i Norge, føltes det beinkaldt ut her. Nå har den derimot vendt nesa si hjemover igjen, så i morgen skal temperaturen stige til hele 30 grader. 

Bilturen fra Cancun til ferjeleie Chiquila tok 2,5 time gjennom vill natur og mange små landsbyer. Bjørn Erik hadde allerede gjort avtale med et firma om å frakte oss dit, så en sjåfør tok i mot oss og ordnet det slik at turen gikk helt smertefritt. Vel, forutenom det at Bjørn Erik spurte sjåføren om han kunne stoppe ved en bank så vi fikk tatt ut noen flere kontanter (det er nemlig kun en minibank på øya, og den er som regel alltid tom). I det Bjørn Erik gikk ut av bilen, begynte vi nemlig plutselig å kjøre uten han, og da skulle dere sett panikken hos na´mor. Mitt største mareritt, skulle vi bli kidnappa nå?! Men neida, sjåføren skulle bare kjøre litt nærmere utgangen til banken, phuuu. 

Det var nok en gang lokal underholdning på den 25 minutters ferjeturen. Panfløyten var denne gangen byttet ut med visesang.

Her er vårt nye hjem for de neste seks dagene, så vakkert at jeg nesten mister pusten.

#familieferie #reiseblogg #reisetips #mexico #islaholbox #hotelplazaelpueblito 

4 kommentarer
  1. Det ser helt fantastisk ut ♥♥♥
   Og akkurat nå når jeg sitter her og ser på bildene, så lever jeg litt gjennom dere som er der på tur, mens regn og hagl hamrer ned utenfor vinduene her i Sandnes.
   Kos dere max, det er vel fortjent ♥ Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg