Ja, sånn går no dagen 🇬🇷

Mens jeg sitter på min faste plass i bakhagen under en gedigen parasoll, ligger folket mitt fortsatt inne og sover. Ytterdøren og verandadøren står på vidt gap, og det eneste man hører er lyden av bølgene som slår innover den lille stranden vår. Dette er nesten for godt til å være sant, livet smiler og jeg kjenner en deilig indre ro bre seg.

Vi skulle egentlig hatt besøk i dag. Besøk av venner fra Stavanger som snart er på vei hjemover til Stavanger igjen, som bor på naboøya Ios. Men de er nok neppe klar for vårt slabbedask liv rundt leiligheten vår. Planen var å vise dem øya, hva den har å tilby, men det passer litt dårlig akkurat nå. Snuppeline har nemlig blitt bittelitt solbrent på beina og føttene, så vi må holde oss unna sola i et par dager. Det er sånt som skjer når vi er på stranda før 12, da hjelper det ikke å smøre seg inn med faktor 50. Vi er rett og slett for bleike for så mange timer på strand og i vann, men klager ikke.

Bjørn Erik er langt inne i boka si, den nærmer seg slutten. Den er visstnok så spennende at han i ny og ne er nødt til å stoppe opp og dele scenariet med oss. Jeg skjønner ingenting av det han prøver å fortelle, men nikker med og sier “wow”. Mille er Mille. Hun fletter hår, er litt på nett og leser bøkene hun leide på biblioteket før vi dro. Når klokka bikker tre, våger hun seg ut i sola igjen. Da rusler hun de fem meterne bort til stranda vår og tar seg en dukkert. Hodet er forresten mer under enn over vann.

Jeg iakttar det hele med knusende ro. Vi sprer oss rundt, er litt her og der, litt alene og i sammen. Vi har ferie, og det kjennes på hele kroppen nå.   

Det blåser deilig i bakhagen vår, så vi starter alltid dagen her.

Mille og jeg foretrekker toast lagd i stekepanna til frokost, mens han far lager seg egg og bacon.

Vi var nok noe overivrig når vi trodde vi kunne være på stranda i over åtte timer så tidlig i ferien. For selv om vi bor under parasollene og smører oss med faktor 50, bades det mye, og våre bleike kropper tåler ikke det.

Vi reserverer alltid bord her på “To Dichti” når vi er på stranden, lille Santa Maria. Gresk kjøkken på sitt beste, maten og servicen er upåklanderlig og de har myyye ost.

Tyri saganaki, pannestekt ost, alles favoritt. Smaker forskjellig hver gang den prøves ut, for grekerne har hele 300 oster å velge i til akkurat det her.

Fetaost stekt i sesamfrø med honning, rett og slett magiskt.

Med brød dyppet i tzatziki (gresk yoghurt, agurk, hvitløk, salt og pepper) med en ostebit på, helt himmelskt.

 

#Nauoussa #paros #hellas #greskmat #familieferie #santamariabeach

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg