Jeg prøver å lage meg en god dag…

God kveld, kjære dere.

Som uføretrygda, ble hverdagen selvsagt annerledes. Det stressende tempoet i hverdagen ble borte, og det trengte jeg. Jeg har vært tydelig i valgene mine, det har vært viktig å gjøre dagen min så innholdsrik som mulig. Jeg kan derimot innrømme at jeg til tider ramler utpå. Det er da jeg lar Bjørn Erik legge seg uten meg, og da blir klokka fort ett og to før jeg finner senga, og da starter dagen derpå garantert dårlig. Ikke bra.

Som jeg nevnte er jeg allikevel krystallklar på en del ting, jeg må forsøke å si mer “ja” enn “nei” til det som kommer min vei. Jeg har for lengst skjøvet vekk “dette orker jeg ikke” holdningen min. Jeg forsøker å omgås folk, og bli med der jeg kan så ofte som mulig. Dere trodde kanskje det var best for meg å gjøre det helt omvendte, men det ble helt feil for meg. Jeg var nødt til å tvinge meg til å gjøre ting for å få noe positivt ut av hverdagen min. Derfor tenkte jeg å ta dere med på en typisk “Nina-dag” med kameraet på mobilen min.

Det må nevnes at jeg liker de dagene best hvor jeg passer hund via “Hjemmekennelen”. Jeg forsøker å takke ja til opphold en til to ganger i måneden. Hundene får fire turer i løpet av dagen. To korte, en middels og en lang, og det er godt for leddene mine. Før første morgentur, før Bjørn Erik drar på jobb, kommer han alltid innom soverommet vårt igjen med dagens første dose medisiner. Det tar en drøy halvtime før virkningen slår inn, men når det endelig skjer, starter også min dag.

Før egen frokost og tur, skal to katter, to fugler og to hunder ha mat og rent vann i skålene sine.

Diva 1 Mia, har som regel vært ute og flydd hele natta, mens 19 år gamle Diva 2 Lala sjeldent liker seg ute mer.

Klar for tur nummer to, den lange.

Pippi ble skrelt i forrige uke, så hun furter over å må ha klær på seg.

Vi må alltid innom det lille vannet ovenfor oss, og se at alt står bra til med andeparet vårt, og et annet snålt fuglepar (husker ikke arten) som plutselig har flyttet hit.

Jeg elsker å gå forbi den gamle barnehagen til Mille, for da hender det jeg treffer på mellomstemannen vår Pelle. Det gjorde jeg i dag, han og ungene ventet på bussen, og da liker ropte jeg høyt på han og vinke vilt…så han blir litt flau.

Frokost på gang, og en halv episode av den islandske NrK serien “Innesperret”.

Jeg øver på å være “farmor”.

I dag hadde jeg avtale i byen kl. 11:30. Jeg elsker å være “trillepike” for venninnen min når hun er nødt å ta noe ærend på egenhånd.

Jeg begynner å bli god på trille altså, øver meg på “farmor”-greia der også, thihiii…

Jeg rakk en snartur innom sydamene. Turbonegro jakka mi er litt for stor på skuldrene, og det skal også settes inn glidelås så armene kan tas av til varme festivaldager.

Hjem til lunsj. Salaten smakte ikke godt, så den ble bytta ut med ostesmørbrød.

Resten av “Innesperret” episoden ble unnagjort før snuppeline og hunken kom hjem til elevsamtale på skolen.Før dette ble tur nummer tre med hundene unnagjort.

Det var egentlig meningen at hele hurven skulle i stallen i dag, men her måtte jeg kaste inn håndkle. Bjørn Erik skulle allikevel gjøre dugnadsarbeid der i dag, så han tok gjerne turene aleine dit med Mille i dag.

På tide med tur nummer fire, fikk lyst til å ta en ekstratur med hundene i dag, for sola dukket plutselig opp.

Snart påske, så første bukett med “ris” er hanka inn.

Det ble ingen stalltur på meg i dag heller, men Bjørn Erik var snill og sendte meg en gledelig oppdatering. Jentene våre har virkelig blitt gode.

Jeg prøver som sagt å lage meg en så god dag som mulig hver dag. Noen ganger klarer jeg litt mer og andre ganger mindre, men for å føle at livet fortsatt gir meg mening må jeg gjøre noe.

– Nina –

 

#mindag #hverdag #hundekennel #yorkshireterrier #australskcobberdog #stavanger

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg