Lille bortgjemte Santa Maria 🇬🇷

Vår lille trio er nok ikke noen typiske strandfolk. For å si det sånn, vi jakter ikke på brunfargen, og det har faktisk hendt at vi er bleikere når vi kommer hjem fra ferie enn når vi dro. Allikevel så elsker vi å være på stranda, og er garantert de siste som pakker strandveska og forlater den hver kveld i det sola går ned. 

Her på Paros har vi funnet den perfekte plassen å tilbringe dagen på. Lille Santa Maria, ligger kun ti minutter med buss unna, og busstoppet er rett borti veien her. Stranden er selvsagt merket av på kartet, men da må man være oppmerksom på at det er den “store” stranda med samme navn, ikke vår lille perle.

Det er fort gjort å gå feil, for 99,9% av alle på bussen går av på stasjonen før. Det kan faktisk se ut som om bussen ikke går lenger, men fortvil ikke, den tar deg etterhvert enda lenger utover i ødelandet. På neste stopp, på endestasjonen går man av i veikryss, da ser man ikke stranda, men et skilt viser vei. Etter 250m dukker enda et skilt opp, og etter å ha forsert enn sti lagt med planker, dukker herligheten opp.

Vi fant dette vakre bortgjemte stedet den gangen vi øyhoppet for tre år siden. Det var i september, utenfor sesong når skolen her også hadde startet, og da var det null stress å få seg solseng. Denne gangen er det flust av folk her, så da må man enten komme på ettermiddag rundt 3-4 for å få seg seng, eller gjøre som oss, reservere seng dagen før. Det gjøres ved å spise lunsj på den eneste restauranten her. Man gjør da en avtale med dem om at du vil ha seng dagen etter og i samme slengen reserverer man bord i restauranten. Deretter gjør du utleiefolka oppmerksom på dette når du kommer ned stranda, og da kan man også legge inn et ønske om hvor du vil at sengene dine skal være. Du må derimot være på stranda før 12 dagen etter, hvis ikke gis sengene bort til noen andre. Enkelt, tenker kanskje de fleste nå, men ikke alltid for den gjengen vår, for vi er tross alt noen skikkelige latsabber på ferie.

Under parasollene eller lekende uti vannet på “lille” Santa Maria, finner dere altså oss i dagene fremover. Her blir vi til nest siste buss kommer og henter oss klokken 20:15. Da har sola akkurat gått ned her i sanddynen, men de siste solstrålene følger med oss hele veien hjem. Hjem i en buss fullstappa med leende og energiske ungdommer som kom på på neste stopp. De er alle et herlig skue, og vi smiler til dem der vi sitter på våre nå faste plasser på første rad, skal si livet leker dere 💕

Mille er alltid raskt ute med å slenge seg ned på den senga med mest skygge.

Det skal blåse mye den neste uken og gradestokken er oppi 30 grader, så vannet kjennes faktisk litt kaldt ut med en gang vi går uti. Veldig forfriskende.

Vi lastet alle ned appén Storytel før vi dro, så det blir noen timer med krim på na mor hver dag nå.

☀️ Nina  ☀️

 

#santamariabeach #paros #hellas #sommerferie #bestestrand

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg