“Nå oppfører du deg som en gæmliss, mamma!”

Jeg er på ingen måte ferdig med London-turen vår. Siden dette var Mille sin aller første oppdagelsestur dit, var vi alle enige om at dagene skulle planlegges med morsomme opplevelser fra begynnelse til slutt. I tillegg til å “leke” mye, forsøkte vi også å legge inn litt kunnskap. Vi hadde tross alt tatt Mille ut en dag fra skolen, og da synes vi det var rett og rimelig å vende hjem med en del fakta rundt denne flotte historiske byen også.

Det å se London fra en båt på elven Themsen, er virkelig noe å anbefale. På en så flott og solfylt dag, ble nok dette en av mine favorittdager. Når man i tillegg har et mål for turen å dra innom fargerike Kew Gardens, den kongelige botaniske hagen, var jeg solgt. Endelig fikk vi billetter (har forsøkt to ganger tidligere), ja endelig klaffet det. Båtturen fra Westminister til Kew, var en realitet, og jeg gledet meg faktisk som en liten unge.

Jeg må forresten nevne at jeg har vært på båttur på Themsen før, les gjerne her, men denne turen med Thames River Boats gikk motsatt vei, mot Hampton Court Pier. Sakte men sikkert putret vi avgårde, vår lille flokk samt tolv andre…pensjonister. Båten var med andre ord nesten folketom, men det la sa absolutt ingen demper. Vi kunne velge akkurat hvor vi ville sitte, og det ble selvsagt på bakerst rad, helt ene og alene. Livet var herlig, selv om minsten Mille synes dette lignet mer og mer på en “gæmliss-tur”.

Den første halvtimen snakket guiden på inn-og utpust om alt og ingenting langs begge sidene av bredden. Hvem som hadde kontorene sine hvor og hva nytt som ble bygd overalt. I tillegg var han i overkant opptatt av hva leilighetene rundt omkring kostet og solgt for (han hadde full overiskt), og hva det kostet for alle husbåtene som var å se overalt. Selv synes jeg det var kjekkest å høre om alle broene vi kom til, hvor skole konkurranse for disse velkjente robåtene gikk, og hendelser tilbake i tid.

Etterhvert ble det mindre og mindre bebyggelse langs kanten og enorme busker og trær tok overtok. Spektakulært og nydelig, mai viste seg virkelig fra sin aller beste side. Jeg har faktisk vært i London fire år på rad i mai nå, og har faktisk opplevd strålende sommervær hver bidige gang. Så dette er så absolutt måneden å satse på hvis man planlegger en tur bortover.

Vi kom oss til Kew Gardens til slutt, jeg tror det tok bortimot 1,5 – 2 timer. Vi valgte derfor å ta t-banen tilbake til sentrum igjen, siden vi tross alt måtte rekke et fly. Men først brukte vi god tid i den kongelige botaniske hagen. Hvordan det stod til der, får jeg komme tilbake til i morgen.

En herlig avslutning på langhelgen, deilige minner 🇬🇧

 

#Themsen #thamesriverboats #tips #london #kewgardens #familieferie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg