Til værs, opp i det blå…

Sist i seng og først oppe, det er meg…

Jeg har blitt sånn på mine “eldre dager”, jeg trenger visstnok mindre og mindre søvn, og det er jo egentlig helt greit og passer også perfekt på ferie. Da har jeg litt tid for meg selv til å se i gjennom alle bildene som er tatt gjennom dagen, og får som regel redigert de, før også jeg finner senga.

I går passet det forresten perfekt å starte dagen 135 meter oppe i lufta, i Europas største pariserhjul, London Eye. Bjørn Erik hadde kjøpt billettene på forhånd, så da var det bare for gjengen å slenge seg på 243 bussen som stopper rett utenfor hotellet vårt. Kortet som brukes på undergrunnen fungerer også på de, og som jeg nevnte i går, disse fikk Bjørn Erik tilsendt hjem i posten på forhånd, fylt opp med tyve pund.

Det å kjøre dobbeldekker buss i London, de to-etasjes røde “Routemaster” bussene, er jo i seg selv en turistattraksjon, mener nå jeg. Så flokken min var rask med å innta de beste plassene, i andre etasje og på første rad rad så klart. Her gikk praten livlig, om hvor vi var og hva vi kunne gjøre her og der, for nå begynner Bjørn Erik og jeg å bli bittelitt kjent i denne spennende byen.

Etterhvert kom vi oss altså ned til sentrum, og spaserte den nydelig promenaden bort til London Eye. Et lite tips, ikke la dere skremme av den enormt lange køen uten for denne fasiliteten. Den ser helt uoverkommelig ut, men det er den så absolutt ikke. Vi startet langt utenfor kø sperringene, men det tok allikevel bare tyve minutter å komme frem. Pariserhjulet med de til sammen 32 gondolene stanser nemlig aldri for å la oss passasjer gå av og på, den går kontinuerlig, så køen flytter seg raskt. 

Man får forresten god plass inni gondolen, og hele 30 minutter til å nyte den magiske utsikten. I går var det fint vær også, og da kan man altså se i hele 40 kilometer i hver retning. Dette ble en perfekt start på dagen vår, for da kunne vi peke ut det ene stedet etter det andre som vi skulle besøke. Vi rakk derimot ikke over alt som var planlagt, så i dag starter vi dagen  påán et par timer tidligere enn i går. Juhuuu!

Ei spent frøken, alt er nytt og spennende.

Joda, jeg sender fortsatt helt vanlig postkort…

Snart vår tur, og mens vi venter…

…fikser noen skjegget.

Wow! Man bør nok ikke ha høydeskrekk her altså dere, for til og med vi som ikke har det, skjente på suget i magen.

Vi dilter etter Bjørn Erik, inn i undergrunnen, ned en rulletrapp og ned enda en laaaang rulletrapp, inn på en t-bane, ut igjen og opp en enda lengre rulletrapp og vips så var vi i Covent Garden for lunsj og shopping.

Det aller første innkjøpet ble denne luen, fin sant?

Det er utrolig morsomt å se alle dere som som følger oss på denne turen. Underveis så forsøker jeg å oppdatere “live” fra Instagram. Det går en del ut på “storyen” min, for dere som ønsker det. 

Kisses and hugs from Nina

 

#londoneye #london #byferie #familie #feriemedbarn

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg