Vi gikk inn i det nye året med snørr og tårer…

Velkommen kjære 2019 ✨

Da var vi altså i gang med det nye året, med blanke ark og den lille ekstra godviljen til å ville starte på en ny frisk. Sjokoladen er bytta ut med gulrøtter, hunden har fått en ekstra lang tur i dag og til og med fuglene til Mille er i ferd med å få buret sitt vaska og stelt.

Gårsdagen nyttårsaften ble feira rolig og stille her hjemme. Først med middagsdate med eldstemannen Dennis og etterhvert foran TV´n med et av årets favorittprogrammer The Royal Variety Performance, med noen av Englands fremste artister innen sang, dans og sist men ikke minst beste komediefolk. Årets versjon var ganske så underholdende, men favorittene for min del var nok gjensynet med Take That, Clean Bandit og finingen Rick Astley. Det ble med andre ord litt rompedansing på meg i sofaen da, med enormt mye himling med øynene fra Mille og Bjørn Erik, but who cares?

Nyttårsaften er minsten Mille sitt store mareritt. Hadde hun fått velge, så hadde hun hoppet over den dagen med glede. Hun er som mange av dere vet livredd for alt som smeller, og da blir hun til tider helt urasjonell. Jeg tuller ikke når jeg sier at hun allerede for tre dager siden begynte å gru seg skikkelig. Hun ble musestille, gikk inn en slangs trance, og svarte ikke på noe av det vi spurte henne om. Allikevel så valgte vi å ta henne med oss bort på fellesoppskytningen her på Hundvåg. Hun ville det faktisk selv, hun ville gi det en sjanse, men det gikk dessverre ikke bra denne gangen heller. 

Mille holdt vel ut i akkurat fem sekunder, deretter kom tårene og hun ville hjem. Der og da glemte hun alt og alle rundt seg. Hun bryr seg ikke døyten om folk ser på henne der hun formelig hylskriker mens hun holder seg for ørene. Vi måtte derfor fjerne oss fra tilskuergjengen, og begynne på hjemveien. Vi forsøkte med alle mulig overtalelsesmetoder, at det var trygt å stå her hvor politet også var, men nei, ingenting hjalp. Med hurtige skritt dro hun Bjørn Erik med seg, og på nullkommaniks var vi hjemme igjen. Hun forklarte høyt og tydelig at dette skulle hun aldri noensinne være med på igjen, at hun hadde vært livredd, det var ikke et snev av gøy, aldri mer!

Jaja, vi prøvde nå i alle fall, for det er sunt å pushe seg litt innimellom. Vi kan derimot se langt etter å reise til nye og spennende destinasjoner og feire nytt år, noe vi lenge har lurt på om vi skal gjøre, for det er ingen tvil om at snuppeline mener det hun sier – ALDRI MER! Det beste er nok å ta med henne og alle dyra langt til fjells, for jeg tviler på at det blir noe forandring i denne redselen med det første.

Bjørn Erik insisterte på at det å ta fellesbildet i speilet var en knakende god idé…ehhh nope, det var ikke det. 

Idé ble altså nedstemt, og da må han hunken min bruse litt med fjæra.

Det ble skålet i rykende fersk Pepsi Max.

Stakkars lille Pippi-luska, hun skalv seg gjennom dagen, livredd.

Eldstekatten Lala var sporløst borte i syv timer, men Mia var roligheten selv. Hun valgte derimot ikke å gå ut i går, til vanlig løper hun ut og inn hele dagen, så hun var nok litt preget av alle rakettene som tidlig suste rundt hushjørnene våre.

Mille valgte å gå med små bluetooth (airpods) headset inne i disse høyttalerne hele dagen.

Moroklumpen min.

Godt nytt år, kjære dere ✨

 

#nyttårsaften #familie #barn

4 kommentarer
  1. stakkar at hun er så redd da. Hun må kanskje bare “vokse det av seg”? Jeg hørte ikke en rakett jeg. Sovnet tidlig, og hørte ingenting. Her har vi vært syke, så da var søvn hovedpri 🙂 Godt nytt år 🙂

   1. Ja, jeg blir så lei meg på hennes vegne, for hun går tross alt glipp av en del moro pga denne redselen. Det er dessverre en del av syndromet hennes, men vi prøver som sagt å “lære” henne opp til å venne seg til det. Det ble ingen suksess i år, så da tror jeg vi lar det ligge en stund. Masse godt nytt år til deg også!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg