Vi prøver å ikke gå i pizza og pasta fella…

Ferie for oss, betyr masse god mat. Det er nok der budsjettet alltid ryker, men det gjør ingen verdens ting, for mat er jo selve livet. Det er derimot sjeldent vi bare dumper ned på en hvilken som helst restaurant. Vi bruker som regel alltid tid på å lese oss opp på hvor det er verdt å gå, og hvor primært det greske kjøkkenet står i fokus.

Bjørn Erik elsker kjøtt, kjøtt og kjøtt, mens Mille og jeg er typiske pasta og pizza folk. Det spiser vi derimot veldig mye hjemme, så her nede i vakre Hellas, forsøker vi å teste ut alt det greske kjøkkenet har å by på. Vi elsker nemlig gresk mat. Det går mye i Stiffado (min absolutte favoritt), Gyros og alle varianter av sjømat. Bjørn Erik som det siste året også har blitt helt hekta på å ikke få i seg for mye karbohydrater, har prøvd ut en rekke forskjellige salater. Så denne ferien har virkelig vært fargerik på mange forskjellige måter.

Navnet “Meat Bar” er kanskje ikke så spennende, og det er vel ikke den restauranten man slår seg ned på sånn uten videre ved første øyekast. Den har derimot fått veldig gode tilbakemeldinger, og vi kan med hånden på hjertet si at de leverer så til de grader, alt på menyen smaker helt magisk.

Vi fant fort ut at betjeningen var utsulta på tålmodige gjester for tiden. Byen er nemlig invadert av høylytte italienere med masse penger, så de blir ropt og knipsa på i hytt og pine. Så når Bjørn Erik pent og rolig sa at vi gjerne ville sitte utenfor å vente på ledig bord og i tillegg la til at vi hadde all verdens av tid, ikke stress, tok det ikke lange tiden før de hostet opp et bord til oss og ga oss verdens beste service. Er dere på visitt i vakre Paros, så anbefales denne restauranten på det sterkeste.

Det går mye i ost her nede, faktisk til hvert eneste måltid. Favoritten er “spicy cheese” og “Tyri Saganaki”.”Spicy  cheese” består oftest av Fetaost, yoghurt og chilli og smaker altså helt himmelsk.

Vi har etterhvert funnet ut at vi liker kylling Souvlaki mye bedre enn kylling Gyros. Vi trodde først dette var helt like retter, men i Souvlakien blir kyllingen tilbredt på grillspyd i steden for på en sånn stor “spatter”, som de fleste forbinder med måten man lager kebab på. 

Vi orker som regel ikke å bestille dessert etter etegildene våre, og får de som kjenner meg så er det veldig uvanlig uvanlig til meg å være, men når vi ble “prakket” på disse små is-herlighetene her, var vi ikke seine med å døtte dem i oss.

#hellas #greskmat #greskkjøkken #paros #spicycheese #souvlaki

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg