Vi rømte til varmen…

God morgen!

Da har jeg hatt min ørli-in-the-mørning digging av musikk på badet, i godt selskap med både Pippi og Mia. Bjørn Erik har altså kobla opp mini-google i fire rom nå, blant annet på badet også, så nå disker den opp med den ene låta etter den andre. For dere som ikke veit hva en såkalt mini-google er, så ikke spør meg. Jeg aner heller ikke hvorfor det plutselig har blitt en nødvendighet for han far å ha dette i alle rom, jeg har ikke satt meg inn i det, men han nerdete hunken min synes i hvert fall dette er alle tiders.

Jeg er på ingen måte ferdig med Amerika-turen vår, så det er bare å holde ut dere. Som jeg har nevnt, så opplevde vi et kraftig temperaturfall de siste dagene, men det gjorde ingen verdens ting, bortsett fra at jeg ble noe forkjøla. Snørrete eller ei, vi heiv oss nå i alle fall i bilen (bussen) og satte kursen mot varmere strøk.

Hele familien elsker å kjøre bil. Alle ungene har alltid vært gullgode når de har vært med. På denne turen her hadde vi jo som sagt umettelig med data også, så lille snuppeline kunne mer eller mindre holde på med akkurat det hun ville, altså helst på mobilen. Jeg derimot, er ganske flink til å skravle, så når Bjørn Erik kjører (jeg kan ikke kjøre buss) underholder jeg ved å snakke på inn- og utpust. Da har jeg nemlig hans fulle oppmerksomhet, da slipper han ikke unna, thihiii…

Planen var aldri å kjøre helt ned til Key West, vi ville bare komme oss dit hvor temperaturen nærmet seg tredve grader igjen. Vi trengte nemlig enda en dag på stranda. Første stopp, var å mate disse gærne Tarponene, les gjerne her, men etterhvert gikk turen videre til nydelige Sombrero Beach i Marathon Florida Keys. Wow, dere, for en plass. Finkornet sand, palmer, og action, masse action!

Jeg hadde som sagt friskt i minne de gigantiske Tarponene vi nylig hadde matet, så jeg var lite gira på å bade. Bjørn Erik og Mille derimot, hoppet uti, mens jeg satt badevakt. Det tok søren meg ikke lang tid før en stor flokk pelikaner dukket opp, og de jaget en stor flokk småfisk. Frem og tilbake på stranda, ikke langt fra der folk badet, og det var litt av et skue. Fiskene ble så stressa at de hoppa opp som flyvefisk, og da slo selvsagt pelikanene til. Men ikke nok med det, plutselig reiste alle på stranda seg opp og pekte og hoiet mot scenarioet som utspant seg, for det var flere dyr som meldte seg på leken. To delfiner kom dansende mot oss og jagde altså fisken sammen med pelikanen. Det dere, var nok et av høydepunktene mine på denne turen. Kameraet var selvsagt ikke langt unna, men det var fryktelig vanskelig å vite hvor de dukket opp til en hver tid. Dere må zoome inn bilde under her ganske mye for i det hele tatt se at de er der.

For en opplevelse, men da dere, ville jeg i hvert fall ikke bade. Jeg storkoste meg heller godt planta på land med boka mi. Når det derimot nærmet seg kvelden, tok vi på oss finstasen og kjørte bort til “Sunset Grille Marathon Florida Keys” for å få med oss den spektakulære solnedgangen. Så med masse god snaddermat, fikk altså med oss solnedgangen for aller første gang på den ferien. En perfekt avslutning på en spenningsfylt ferie ☀️

Skummet dere ser der ute i vannflaten, er altså stressa småfisk, jagd frem og tilbake langs stranda av pelikanene.

Her er delfinene på vei bort fra oss igjen.

Mine fine…

Her er det ei som har gjort seg klar til en siste middag med oss, i ny kjole.

Nei, nå må jeg manne meg opp til å dra til byen og passe babyen til en venninne av meg en times tid. Jeg gleder meg til å passe han, men må nok skippe den planlagte trilleturen ute. Det regner altså sidelengs her i Stavanger i dag. Rett og slett et skikkelig kaldt og guffent møkkavær.

Klem Nina

 

#sombrerobeach #florida #keys #strandferie #familiedag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg