God morgen, kjære dere.

Dagene ruller avgårde her på Frambu. Timeplanen er full av foredrag og samtalegrupper for oss voksne, samtidig som ungene våre med søsken gjør kjekke ting rundt om på avdelingene sine.

I går var det en noe spesiell dag. Ungene våre hadde nemlig den såkalte "undringssamtalen". Ikke alle ungene, men de rundt 7 år og oppover. Jeg var ikke selv til stede, men vil tro den bunnet og grunnet i hvilke virkelighetsoppfatninger de selv har rundt sin egen diagnose.

Mille har i litt over tre år visst at hun har et syndrom som gjør at hun oppfører seg annerledes, tenker annerledes og ikke minst ser litt annerledes ut. Vi har forsøkt å formidle dette til henne ved å gjøre henne spesiell på en positiv måte. Vi har forsøkt som best vi kan å bygge henne opp og gjøre henne sterk og rustet til å takle hverdagen. Hvordan hun innerst inne i sitt eget stille sinn oppfatter seg selv, er jeg litt usikker på. Særlig nå som vi er på Frambu, hvor hun ser seg selv i speilet i alle de andre ungene. 

Skulle virkelig ønske jeg var flue på veggen i går og hørt hva Mille hadde å si. Lurer på om hun har selvtillit, eller om hun til tider føler det sårt og ikke minst om hun trives med å være Mille. Jeg vet jo at hun til tider har en del utfordringer i forhold til det sosiale både på skolen og hjemme, men jeg er litt usikker på om hun kobler det til det å ha Sotos.

Jeg håper uansett de alle hadde en god samtale. At det kom noe godt ut av det og ikke minst at de høstet mer kunnskap ved å høre på hva de andre hadde å fortelle. Kjenner jeg hun frøkna mi rett, så kom det nok spørsmål fra henne som perler på en snor i etterkant, for hun er jo nyskjerrigheten selv.

Jeg forsøkte å fritte henne litt ut om hva hun ble spurt om, hva de snakket om generelt, men hun var så trøtt at jeg lot det ligge. Hun har nok godt av å bearbeide alle inntrykkene hun får i løpet av denne uken. Plutselig en dag får hun lyst til å snakke om det, og da skal jeg selvfølgelig være til stede ♥


Håper dere alle får en finfin dag!

Klem Nina


#sotos #frambu #mammablogg

  • Skrevet: 10.06.2015  •  Kl: 07:33  •  Kategori: Sotos  •  Kommentarer: 4

Jannicke Bjørkholta

Skrevet: 10.06.2015  •  Kl.08:05
Så utrolig fin blogg! Ønsker deg en fin onsdag!

Hadde betydd utrolig mye for meg om du hadde lagt igjen en kommentar på bloggen min :)

Carina Chanel

Skrevet: 10.06.2015  •  Kl.08:33
Herlige bidler. Frambu ser virkelig flott ut. Fantastisk med slike muligheter, og dere var heldige med været også ser jeg :)

Ha en god dag videre.

Nina Sprell Levende

Skrevet: 10.06.2015  •  Kl.08:49
Carina Chanel: Ja, dette er visstnok paradis på jord sier Mille. Hun vil gjerne flytte hit eller komme tilbake å jobbe her :-)

Nyt dagen du også!
Klem

Camilla

Skrevet: 10.06.2015  •  Kl.15:30
<3


Profilbilde
Ja, her er jeg!

Snart voksen jente som plundrer med det meste her i Stavanger. En skulle tro man hadde "landa" med mann, tre barn og huset fullt av gale dyr, men livet er så alt for kort til å bare flyte med. Drømmer skal fortsatt realiseres, og kamper kjempes.

Jeg har en fargerik krets av mennesker rundt meg som inspirerer og tar meg med på sprell titt og ofte. Samtidig har jeg mye på hjertet som jeg så gjerne vil dele med dere, så heng på!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt

Siste innlegg

KategorierDesign og koding av Silje Lien
hits