Si unnskyld så det monner!

Hei igjen, kjære dere ♥

Nå har vi jentene lest bok igjen. En bok som jeg synes det er verdt å dele med dere. Den handler nemlig om det å gjøre noe urett mot noen, for så å rette det opp igjen ved å si ordet “unnskyld” og virkelig mene det. 

Dina og Biene” er nok en bok fra Bente Østbø som treffer en i hjerte. Dina har nemlig lyst på noe som hun egentlig ikke selv har arbeidet for, og i sin grådighet ødelgger hun for mange andre. For å rette opp i feilen er hun nødt til å be om unnskyldning. Ikke bare med ord, men også som handling. 

“Unnskyld” er ofte et ord man slenger ut av seg for å redde seg ut av en kinking situasjon. Det øves inn i fra barnsbein av, som god folkeskikk. Denne historien handler om å såre noen for så å finne en løsning som veier opp for uretten. Den gir deg som voksen mulighet til å diskutere med barnet ditt etterpå, få frem tanken på det å ta hensyn og ikke minst ha omsorg for andre. Et tema som i alle fall jeg synes er viktig å formidle til våre små, og som kan gjentas i det uendelige.

Den første boken til Bente “Gresshoppen som ikke kunne spille” ble en stor hit her hjemme og “Dina og Biene” ble også veldig godt mottatt. Historien har et viktig budskap og den varmer ♥ I tillegg syntes Mille det var veldig spennende å lese de siste sidene. Hun har alltid lurt på om humlen stikker som vepsen, og her fikk hun fakta om både vepsen, humlen og bien. 


Nå skal jeg ut og småhandle til Østerrike-turen. Samtidig gleder jeg meg masse til at mamma kommer i kveld. Her er det “Happy times” i vente for hele hurven.

Ønsker dere all en fortsatt fin solfylt onsdag!

Klem Nina

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg