For en nydelig opplevelse 🌾

NĂ„r denne trioen her er pĂ„ tur, bĂžr det skje noe. SĂŠrlig nĂ„r vi er i en aller annen storby, da bĂžr agendaen vĂŠre fylt opp fra morran til kveld. Det kan derimot blir litt for mye for naÂŽmor, men da er jeg flink til Ă„ legge inn Ăžnsker om utflukter i litt roligere tempo. Som pĂ„ den dagen her i London nylig, nĂ„r vi var pĂ„ farta hele tiden, da var jeg nĂždt Ă„ si i fra hĂžyt og tydelig:”STOPP”, nĂ„ mĂ„ vi ta oss en real pause, dere”.

PÄ denne dagen hadde vi allerede gÄtt flere timer pÄ markedet og gatelangs opp og ned (les gjerne her), i blant mye mennesker og masse stÞy. Helt greit egentlig, alt til sin tid, men nÄ trengte Nina-mor fred og ro. Da falt det seg helt naturlig Ä dra til parken til dronninga sjÞl, nemlig til St. James Park. Det passer perfekt Ä stikke innom her hvis man vil se slottet, Buckingham Palace, men i stedet for Ä dra direkte dit, anbefaler jeg sterkt en rusletur gjennom hele parken fÞrst.

Jeg har vĂŠrt her to ganger, og har begge gangene begynt i motsatt ende av slottet, ikke langt fra Big Ben, nĂŠrmere bestemt ved “Clive statue”, utenfor “Churchill Museum & Cabinet war room”. Det er rett og slett helt nydelig Ă„ begynne rusleturen her. FĂžlg veien pĂ„ venstre side av elven, og kryss den pĂ„ midten ved brua og gĂ„ derifra videre opp til slottet.

Man opplever en absolutt ro med en gang her, og det er egentlig helt sprĂžtt med tanke pĂ„ at man tross alt er midt i London by. “Green Park” som den ogsĂ„ kalles, er helt nydelig. Lukten av trĂŠrne og blomstene er fantastisk, og fuglelivet er enormt. Vi kom faktisk midt oppi matingen av tre gedigne pelikaner, og bare det i seg selv var verdt hele turen.

London er min favorittby, den byr pĂ„ alt, og disse grĂžnne lundene er sĂ„ absolutt verdt et besĂžk 🌿

Vi starter alltid ved det rÞde krysset. Ved enden av turen her, like fÞr man kommer opp til slottsplassen fÄr man kjÞpt deilig soft is.

Disse tre snÄle fyrene kom lÞpende mot oss da vi kom, den ene kun med en vinge. Det var mat Ä fÄ, et artig skue for oss alle.

Det var morsomt Ä se pÄ nÊrt hold hvordan fisken gikk opp og ned i den halsen der. Det skal ikke mer til for Ä imponere Thorsen-klanen.

Her var vi ogsÄ nÞdt til Ä stoppe og en stund. Det var nemlig sÄ artig Ä se hvordan den ene fuglen kom flyvende med greier hele tiden til redet, mens den andre lÄ Ä ruga.

Da var tuppene ferdig med Ă„ “slappe av”, sĂ„ nĂ„ var det pĂ„ tide Ă„ introdusere minsten for de kule drosjene de har i London, Black Cab. BjĂžrn Erik er helt suveren i Ă„ forstĂ„ alt av kollektiv her, sĂ„ da blir det til at vi alle dilter etter han, men nĂ„ satte jeg foten ned Ă„ insisterte pĂ„ at vi skulle la snuppeline forsĂžke dette ogsĂ„.

Shoppingtid, Westfield, et av de bedre gigantiske senterne London har Ä by pÄ. Ligger et stykke utenfor byen, men verdt et besÞk. Vi shoppet i et par tre timer, og sÄ dro vi pÄ kino der etterpÄ, helt genialt. Undergrunnsbanen er forresten rett ved siden av dette, sÄ den tok vi hjem igjen.

Hvis dere tror jeg er ferdig med London turen ennÄ, sÄ tar dere feil. Jeg har fortsatt en del igjen Ä vise dere. Jeg kan forresten anbefale alle Ä dra til byen i mai, for dette var mitt fjerde Är pÄ rad her, og jeg har alltid opplevd sommer og sol da.

Nina 🇬🇧

 

 

#london #tipslondon #stjamespark #buckinghampalace #familietur

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    UnngÄ personangrep og sjikane og prÞv Ä holde en hyggelig tone selv om du skulle vÊre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pÄ nett.

Siste innlegg