Matvalgene våre er aldri tilfeldige på ferie…

Mat, mat, mat!

Ferie, betyr matorgier. Vi i familien Thorsen ramler sjeldent inn på et sted, uten at han far i huset har godkjent det på forhånd. Han leser seg alltid opp på alle eventene vi skal ut på, luker alltid vekk de med for mange negative kommentarer, og det gjør han konsekvent på spisestedene vi besøker også.

Bjørn Erik bruker appéne Yelp og TripAdvisor, og selvsagt lytter han til gode råd fra venner og bekjente. Jeg tror vi kan telle på en hånd at vi på slump bare har vandra inn på en tilfeldig spiseplass, og for å være helt ærlig så tror jeg hunken min elsker å være den som støtt og stadig beordrer oss hit og dit. Han liker å overraske oss. Når det er sagt, så må jeg også nevne at han alltid setter av et par minutter til å skrive litt om stedene etterpå også. Han er sjeldent opptatt av hvordan stedet ser ut, men maten må være god samtidig som servicen er upåklanderlig. Det er den jo stort sett alltid, siden han tross alt plukker ut alle disse stedene med omhu på forhånd.

Første dagen i Miami, før jeg i det hele tatt hadde fått opp øya, var planen for dagen klar. Vi skulle spise frokost på 11th Street Diner. Klassisk hjemmelaga amerikansk mat. Vi snakker selvsagt burgere, sandwicher, bacon, chips, plenty ost og pannekaker. Man spiser til man stuper, og tenker at akkurat den frokosten der, holder deg mett resten av dagen. Det hører til historien at denne plassen først ble til i en såkalt art deco tog spisevogn (vet ikke om dette er et ord), i Pennsylvanina for 44 år siden. Seinere ble den plukket fra hverandre og bygd opp igjen her i Miami i ´92. Menyen var lang, det manglet ikke på noe. Vel, foruten om ei sånn koselige serveringsdame som dukker opp i filmen “Grease”. Det hadde nemlig passet godt inn her.

Jeg er egentlig ikke så fan av å lage innlegg om mat. Jeg synes nemlig at all mat skal nytes til det fulle når den er rykende varm og fresh. Det er som jeg har nevnt tidligere også, svært vanskelig å ta gode matbilder, men har dere i alle fall noe glimt fra våre aller første timer i Miami. Anbefales.

Neste gang vi skal til Miami, så kommer vi til å skippe det å ha egen bil de første dagene. Særlig hvis vi skal bo sentralt på South Beach igjen. Det er nemlig umulig å få parkeringsplass, og alt som er verdt å se ligger ikke langt unna.

Hotell El Paseo lå midt i smørøyet.

“Nei, Mille, vi skal ikke på café med en haug katter! Glem det, vi har nok av dem tett oppå oss hjemme hver bidige dag.”

Hvor var hun koselige her denne dagen? Var bare det som manglet…

Foto: Lånt av Paramount Pictures

Håper helgen har vært god mot dere!

 

#restaurant #miami #diner #artdeco

2 kommentarer
  1. gøy å se det er flere som koser seg i Miami <3 Har bodd der et år. Verdens fineste by <3 Hvis du fortsatt er der så husk å ta vare på hverandre og vær forsiktig. anbefaler det å teste ut restauranten Naked Tacos på 9th street of Collins Ave. De har verdens beste Taco <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg