Magisk feiring 🎂

God morgen ☀️

Det er en drøy måned siden Mille fylte 13 år nå, men da lå som mange av dere vet bloggen min nede i påventa av ny verktøysløsning. Jeg foreviget selvsagt dagen allikevel, jeg går nemlig aldri ut av dørene her uten kamera, så da tenkte jeg å dele med dere andre del av go´jenta vår sin feiring.

Dette var som sagt en overraskelsesfest, Mille visste ikke hvem som var invitert eller hva som skulle skje, så gleden stod derfor i taket, når åtte hesteglade jenter fra stallen veltet inn dørene her. Det var ingen tvil om at vi igjen akkurat som i fjor og året før der igjen, planla overnatting på alle man, for på nullkommaniks ble gangen her fylt til randen av bagger og sengetøy. Det er nemlig det Mille liker aller best, for da tar som sagt feiringen av henne aldri slutt den dagen.

Etter fire magiske timer med ridetur til fjells, quiz, hesteskokasting og mye ny lære om den flotte islandshesten (les gjerne om det feiringen her), gikk turen hjemover igjen. Der hadde Bjørn Erik og jeg allerede kvelden i forveien gjort alt klart til middag, faktisk til hele 38 mann som skulle komme innom på feiring de to neste døgnene, så mens jentene i tur og orden dusjet og hoppet inn i kveldens koseklær, gjorde vi i klart til et realt tacomåltid.

Jeg var først litt engstelig for at jentene kanskje ville kjede seg i all ventingen, men der tok jeg skammelig feil. På kort tid ble hele huset forvandlet til en herlig røre av sprudlende fornøyde jenter, og den ene ferdigdusja jenta etter den andre slag seg ned i sofaen, og tok rask del i alle samtalene som foregikk på kryss og tvers. For er det noe tenåringsjenter kan, så er det å skravle, og de godlydene der, dere, ga meg akkurat den gode og varme følelsen om at denne feiringen ville bli akkurat det vår kjære Mille fortjente.

Det som overrasket meg stort denne gangen, som igjen viser at Mille har modnet og vokst den siste tiden, er at hun ikke en gang til nå den dagen, hadde spurt etter pakkene sine. Vi hadde på forhånd forklart henne at det dessverre ikke ville være tid til dette på morningen som vi pleier, og hun grein selvsagt litt på nesa av det, men i all ståheien og gleden av å få så celebert besøk, hadde hun helt glemt alt som heter pakker. Nå derimot, når alle jentene var i klare etter å ha skiftet, var det selvsagt pakketid.

Etterhvert ble det altså tacoetegildet, film, premieutdelig etter dagens lagkonkurranse oppe på gården, kake og deretter film igjen. Det må forresten nevnes at jeg ikke er noe stor fan av konkurranser unger i mellom. De blir målt og veid på absolutt alt for tiden, så det å sette de opp mot hverandre og skape vinnere og triste tapere i et bursdagslag, er ikke min stil. Alle fikk derfor akkurat samme premie i form av en sjokolade, de ble selvsagt litt overraska, men det beste av alt, det ble ingen sure miner eller triste sjeler.

Kvelden ble avsluttet med nok en film, og hele flokken lå da samla hulter til bulter på en haug av madrasser inne i sofakroken vår. Popcorn, ostepop og saft ble servert underveis, og de var virkelig et herlig skue der de lå og koste seg. Når klokka derimot nærmet seg midnatt, ble de spredt litt mer utover i stua, og ei av jentene ble hoppende glad når hun fikk sove i den mye omdiskuterte hengekøya vår (les gjerne her). Jeg kan selv underskrive på at den er gullgod å sove i, og det fikk jeg også bekreftet dagen etter, da jeg fant hele gjengen fortsatt sovende bare en halvtime før de skulle bli hentet av foreldrene sine. Først måtte jeg derimot få i dem alle en real frokost, for de fleste skulle rett i stallen, Mille også. Så på 1-2-3 var plutselig hele flokke ute, og jeg helt ene og alene. Jeg hadde derimot litt å fylle den nærmeste timen med, så etter en rask rydding og vask, var huset igjen klar for nok en fest. Klar for å ta imot våre kjære venner og deres barn, med andre ord huset sydet av liv denne helgen.

Mille har takket oss utallige ganger for denne dagen, men det er heller vi som foreldre som bør få takke henne. For med en så glad og takknemlig unge, er det ingen sak å få til det her. Med god planlegging, er det nemlig det enkleste i verden å sette av et par dager til en slik feiring. Det var kjekt fra begynnelse til slutt for oss alle, så vi gjør det gjerne igjen 🎂

 

#bursdag #overnatting #tenåringer #kakefest #feiring

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg